Samenwerkings Partners

Samen maken we een groene stad

Eduard van Vliet is een gepassioneerde expert op het gebied van vergroening van stedelijke omgevingen. Met meer dan 30 jaar ervaring heeft hij zich toegelegd op het creëren van groene oases in de stad door het aangaan van samenwerkingsverbanden en partnerschappen. Als pionier in zijn vakgebied heeft Eduard zich ingezet om de leefbaarheid en duurzaamheid van steden te verbeteren door middel van groene initiatieven. Zijn expertise ligt in het vinden van innovatieve oplossingen en het stimuleren van samenwerkingsverbanden om gezamenlijk groene projecten te realiseren. Met zijn visie en gedrevenheid heeft Eduard een tastbare impact gehad op het vergroenen van stedelijke gebieden, waarbij hij heeft aangetoond dat het bundelen van krachten de sleutel is tot het creëren van een gezondere en groenere toekomst voor onze steden.

Partner Projecten 

Over de jaren heen  heeft Eduard samengewerkt om een aantal bijzondere projecten op te zetten in samenwerking met andere innovatieve en groene geesten

TinyTim- Groene waterzuiverend Wand ism FARO architecten

Het volledig autarkische (zelfvoorzienende) Tiny Huisje met onze water zuiverende wand. Al het regenwater dat wordt opgevangen plus het afval water uit het huis gaat via een slim kleppen en ‘waterval’ systeem langs de plantenwand. Zo wordt het water verrijkt met zuurstof en mineralen om volledig drinkbaar water terug het huisje in te pompen.

Beyond Building – Duurzaam huis ism Possible Landscapes

Er is een huis ontwikkeld in samenwerking met verschillende partijen via Possible Landscapes., opgericht door Biobased Creations. Dit huis stond op de dutch design week en de Floriade en kreeg veel aandacht. Eduard heeft de groen dak elementen, en de luchtzuiverende binnenwand ontwikkeld en geinstalleerd.

Tramhaltes – met Wouter Storm

In het ‘groenjaar van Rotterdam’ 2008 werden er op de drukke straten van de Coolsingel 16 daken van tramhaltes vergroend. Overdag werden de daken opgebouwd op een aangewezen terrein in rotterdam. ’s Nachts werden de daken geplaatst. Een prachtig werk enorm gewaardeerd door de bewoners. de periode dat de groene daken aanwezig waren zijn er geen glazen ingegooid en werd de stadse droge lucht verbeterd in kwaliteit.  

Room of the Future – met Robert Kolenik EcoChiq

Groen in particuliere- of bedrijfsruimtes is niet alleen chiq maar ook goed voor de welzijn van ons als gebruikers. Planten halen fijnstof, formaldehyde, benzeen en ammoniak uit de lucht. Ze zorgen voor een prettige akoestiek en verhogen de luchtvochtigheid wat ook weer invloed heeft op ons systeem. Met interieur architect Robert Kolenik hebben we meerdere binnenwanden geplaats in showrooms en bij particulieren en bedrijfsgebouwen.

FytoBooster daksysteem met Resins Agro – Eigenaar Hans Mol

Al 32 jaar werkt Eduard samen met een sponsachtig substraat dat wordt gewonnen uit hars. Dit waterbufferende-medium, genaamd Fytocell, is uitermate geschikt voor groene daken kwam Eduard achter. Samen met vorig eigenaar Hein Verheijen en huidig eigenaar Hans Mol heeft hij kilometers aan daken gelegd waaronder het Geleen Ziekenhuis grasdak en het Parlementsgebouw Eupen